Zjavujú sa vo všetkých významných religióznych textoch sveta a možno je práve toto ich univerzálny odkaz aj pre nás. Nie je to nádherné, čo máme všetci spoločné?

Kto hľadá, nájde

Každý má svojho strážneho anjela bez ohľadu na vek, stav, pohlavie či náboženstvo. Slovo anjel znamená posol, ktorý nám prináša správy z tajomného vesmíru. Existuje veľa druhov anjelov – ale len ten strážny je určený a vyhradený iba vám a bude s vami po celý život, odkedy sa po prvý raz nadýchnete. Väčšinou si ľudia, ktorí sa chcú spojiť s anjelmi, kladú množstvo otázok. Napríklad – prečo ich nemôžu vidieť, keď sú skutoční... No len čo sa zatúžite spojiť s vaším strážnym anjelom, začnete pociťovať neklamné znaky ich prítomnosti. Neobmedzujte vaše zmysly, sústreďte sa na svoj vnútorný hlas a poproste svojho anjela, aby vám dal znamenie.

Predvianočný rituál pre šťastie

Pripravte si šesť bielych dlhých sviečok, ktoré vydržia horieť aspoň tri hodiny. Nájdite si pokojné miesto, kde vás nikto a nič nebude rušiť, kde sa dobre cítite a viete sa čo najviac uvoľniť. Sviečky postavte do kruhu, podvečer ich zapáľte a nechajte hodinu horieť. Medzitým si pustite obľúbenú relaxačnú hudbu, pohodlne sa usaďte, zatvorte oči, zhlboka sa nadýchnite, vydýchnite a predstavujte si, ako sa vám vaše želanie plní. Ak je pre vás pohodlnejšie ľahnúť si, urobte to. V každom prípade otočte dlane smerom hore, aby boli otočené k nebu. Upokojte dýchanie, pozorujte ho, dýchajte pokojne a plynulo.

Takto ich zavoláte

Keď budete mať pocit, že ste v absolútnom pokoji, otvorte oči a pozrite sa do plameňov sviečok. Stále dýchajte pokojne a zhlboka. V duchu začnite volať anjelov. Slová, ktoré na to použijete, by vám mali znieť príjemne. Môžete hovoriť: Anjeli dobra, prosím vás o pomoc. Alebo: Anjelské bytosti, volám vás k sebe, teším sa na vás... Opakujte to dovtedy, kým nebudete mať pocit, že sa vo vás zmenila energia. Možno pocítite nával šťastia, radosti a spokojnosti. V každom prípade si môžete byť istá, že túto zmenu určite spoznáte.

Vyslovte želanie

Táto fáza anjelského rituálu pre šťastie je najdôležitejšia. Teraz je čas vysloviť svoje želanie a poprosiť anjelov, aby vám ho pomohli splniť. Ale pozor! Musíte mať úplne presne vymyslené a sformulované, čo presne chcete. Vo svojich prianiach nepoužívajte záporné a negatívne formulácie. Určite nehovorte slová ako možno, hádam, zrejme, asi... Buďte konkrétna, presná a želajte si len jednu vec.

Nezabudnite na čarovné slovíčko

Prianie v duchu vyslovujte tak dlho, ako vám to bude príjemné. Potom v duchu poďakujte anjelom, že za vami prišli a že vám prianie splnia. Sfúknite sviečky a nasledujúce tri dni vždy večer aspoň na tridsať minút znovu zapáľte sviece.

Náš tip: Uvoľnite sa, prosím!

Ak sa vám nedarí uvoľniť sa, predstavte si, že sedíte na brehu zurčiaceho potoka alebo rieky, naokolo vonia les, kvety, lúka, spievajú vtáci a vy sa cítite skutočne skvele. Predstavte si tiež to, ako voda obmýva vašu dušu a starosti odnáša preč. Ako na vás svieti slniečko a vy ste šťastná a spokojná.

Robíte to správne?

Toto je zle: Bola by som rada, keby som si čo najskôr našla prácu, v ktorej zarobím dosť peňazí. 

Správne je to takto: Prajem si a žiadam, aby som do jari mala prácu, ktorá ma bude baviť a kde získam plat 900 eur. 

Toto je zle: Potešilo by ma, keby som si našla sympatického muža, ktorého budem milovať.

Správne je to takto: Želám si do marca stretnúť muža, ktorý bude múdry, finančne zabezpečený, slobodný, pracovitý a spolu vytvoríme harmonický a šťastný pár.

5 spôsobov, ako sa spojiť so svojím strážnym anjelom

1. Anjeli sa často zjavujú ako pocity

Fyzicky to môže byť napríklad husia koža alebo jemný vánok, závan niečoho nedefinovateľného okolo vás. Emočne niektorí ľudia cítia enormne veľký nával lásky, ktorý im akoby prešiel celým telom.

2. Niekedy sa s vami spoja cez zvuk

Možno začnete počuť bzučanie, pískanie v uchu. Všímajte si, kedy sa to stáva. Je to vždy v podobnom čase, keď si anjeli vyžadujú vašu pozornosť? Porozmýšľajte, prečo je to tak. Ak ste vo veľkom strese, anjeli vám radia, aby ste spomalili.

3. Vône sú prejavom anjelov nablízku

Ak zacítite nečakane príjemnú vôňu a neviete, odkiaľ je, možno vám len anjel trochu prevoňal všedný deň.

4. Odrazu pocítite v ústach niečo sladké

Pri meditácii sa niekedy v ústach zjaví sladká chuť podobná angelike – je to signál, že sa vo vašich ústach zvyšujú pozitívne vibrácie. A čím sú vibrácie vyššie, tým ľahšie sa spojíte s anjelmi. Nuž, kto by si nechcel trochu osladiť život?

5. Ľahšie ich uvidíte vnútorným zrakom

Hovorí sa tomu aj tretie oko, čakra oka – a je to náš vnútorný zrak, ktorým anjelov uvidíte istotne ľahšie ako očami na vonkajšie použitie. Kľúčom k tomu, aby sme anjelov videli vnútorným okom, je relaxácia, nesnažiť sa o to za každú cenu a byť otvorené tomu, čo príde. V tomto smere môžu veľmi pomôcť pravidelné meditácie, spočiatku možno aj pomocou CD nahrávok a podobne, neskôr už môžete meditovať aj samy.

Rituálu sa radšej vyhnite, ak:

... ste chorá, unavená alebo veľmi vystresovaná,

... si nie ste istá tým, čo vlastne chcete,

... sa bojíte alebo ste nervózna,

... si želáte niečo, čo môže inému človeku ublížiť či uškodiť.